Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

33 dní bez jídla, spím 5 hodin denně, méně jím a jsem v pohodě

Za tři měsíce jsem zhubl 28 kg, dnes už to jsou tři měsíce a JOJO efekt nenastal. Jsem spokojený a plný energie.  Méně jím, méně spím, jsem  více v pohodě, dál se měním a různě čistím. Začínám s reconnection… 

Zásadně jsem změnil stravu, absolvoval 33 dní „hladovku“ a zhubnul jsem 28 kg.  Opět jím od 8. března. Pro většinu lidí je to ryzí bláznovství, pro někoho hrdinský čin. Sám nevím, kam to zařadit.  

Přehodnocuji své názory na život a měním svůj životní styl, řídím se slovy můj život = moje odpovědnost

Názorů na zdravý životní styl existuje mnoho a často si vzájemně protiřečí. Ctím vlastní zkušenost a racionálně experimentuji. Méně spím a mám na sebe více času. Učím se nechovat ke svému tělu jako k popelnici. Jím lehce stravitelnou stravu a jím střídměji. Provádím pravidelné očisty a  uvolňuji tělo různými léčitelskými technikami a imaginacemi.  Nejraději bych byl frutarián, ale v našich zeměpisných šířkách ze mne bude nejspíše vitarián. A jednou snad i breatharián!  Prána je však ještě „zakázané slovo“.

Moje hmotnost   

Má hmotnost se nyní pohybuje mezi 68 a 70 kg. JOJO efekt nenastal. Na pásku u kalhot jsem nechal přidělat další dírky, obvod pasu se mi zmenšil, pravděpodobně se mi nějak přeskupily vnitřnosti. Kromě oblekových košil jsem už obměnil celý šatník. Cítím se velmi příjemně a rychle jsem si zvykl na život hubeného kluka. Je to skutečně pohodlné. Pohodlně si zaváži tkaničky a nefuním při chůzi do schodů.  

Denní strava

Nesnídám, piji pouze teplou vodu s citrónem, výjimečně mám ovocné smoothie.  Většinou jím 2x denně. Jedno teplé jídlo - nejlépe veganské a jedno syrové (raw). Kdo z vás má rád obrázky, nahlédněte na můj facebookový profil. Poslední dva týdny už jím převážně raw stravu. Přestávám pít i teplé čaje. Překonal jsem období oříškového a mandlového obžerství. Základem mé stravy je zelenina.  Rád si pochutnám na mandlovém nebo makovém mléku. Při jídle hodně koušu - ze všech stran slyšíte, že by se potrava měla pořádně prožvýkat, ale většinou jsem si vzpomněl až po jídle a to se říká, kdo ví jestli. Teď přišlo kousání samo a přirozeně.  

Zdravotní  komplikace

Záněty kloubů na nohách se už dočistily. Tělo mám lehké a uvolněné. Svaly jsou elastičtější a kůže je měkká na omak. Cítím ještě lehce ztuhlé pravé tříslo, mám ztuhlý hrudník nad trojúhelníkem a  šimrá mě hlava nad pravým obočím a v oblasti třetího oka.   

Spím pouze pět hodin, žiju a pracuju 19 hodin. Co s časem?

Základním pilířem výchovy je „hodně jez a hodně spi. Budeš zdravý a odpočatý.“ Dnes je populární téze: “Jez každé tři hodiny po malých dávkách  a spi od 22.00 h do 7.00 h.“
Dříve jsem luxoval ledničku hlavně večer a spal devět až deset hodin. Co jím, jsem již popsal výše a poslední tři měsíce spím kolem pěti hodin. Musel jsem si v hlavě změnit další nastavený vzorec. Představte si, že všichni spí a vy nic. Jeden den dobrý, dva, ale pořád? Ať chcete nebo ne, dostaví se pochybnosti o vaší normálnosti daný výchovným vzorcem.  Musel jsem se s tím vnitřně vyrovnat. Nyní do půlnoci dodělávám úkoly, které jsem nestihl  dodělat přes den a od půlnoci většinou do půl třetí, třetí hodiny ranní se připravuji podklady do práce, nové články na blog, občas čtu, cvičím čchi kung a medituji. Je to naprosto perfektní, stíhám vše v naprosté pohodě a nadhledem jako nikdy v životě.  A hlavně jsem odpočatý a v naprosté pohodě.

Rád bych jedl jednou denně

Čeká mě další přenastavení normálnosti. Rád bych jedl pouze jednou denně. Získám více času, ale musím nahradit pocit radosti z jídla něčím jiným. Názorů na zdravou stravu je tolik, že si musím najít svou vlastní cestu a experimentovat sám na sobě. Hlad ani pocit hladu nemám, ale jídlo je milník, který dělí den. Před snídaní, po snídani, do oběda, po obědě, před večeří, po večeři a všechny tyto informace jsou v každém z nás hluboko uloženy. A hlavně, celý den se máte na co těšit. Jídlo je požitek a radost, poskytuje rozptýlení od všední práce. Na co se většina lidí těší, když přijde do práce?  Na pauzu na oběd, děláme si chutě a těšíme se na pokec na obědě.  Když omezíte příjem potravy, jde o kulturu a sociologii, ne o hlad.  K tomu vám ještě přibyde více volného času. Zeptejte se kuřáka, který přestal kouřit, co řeší nejvíce. Co s časem!
To stejné čeká mne. Snídaně mi již žádné psychické komplikace nedělá, ale nyní musím pomalu sám sobě vysvětlit, že to je takto v pořádku. Používám IMAGINACE. Přidám procházky po lese nebo sport místo oběda. Ještě nevím, jak se s tím poperu.   Pomalu, ale jistě směřuji  pouze k syrové „raw“ stravě. Ideálně k monostravě, čím jednodušší jídlo, tím pro tělo lépe stravitelné.  

Hladovka - půst

První týdny jsem držel vždy po víkendu pondělní půst. Musel jsem s tím přestat, ne že bych měl hlad, ale moje hlava měla strach, že zase nebudu jíst a byl jsem zbytečně vystresovaný. Dnes už se cítím lépe, jsem ve větším klidu a v pohodě, občas jím jen jednou denně, ale zatím žádný půst neplánuji, dávám tomu volný průběh.

Klystýr a očista jater

Zařadil jsem do svého života očistné kůry. Překonal jsem ostych a zábrany, zařadil jsem do svého života pravidelný klystýr.  Absolvoval jsem jednu očistu jater a budu ji pravidelně opakovat.

„Odkládám zbroj“, zjemňuji 

Většinu válečné a ochranné zbroje, kterou jsem na sobě měl, jsem již odložil. Mé tělo je měkké a uvolněné. Přesto mám některá místa ještě zatuhlá. Mám ztuhlý hrudník v oblasti trojúhelníku, část krku, pravou slabinu a některá žebra mám jako „obruč na sudu“. Na tyto bloky nefunguje ani reiki, ani čchi kung. Bloky jsou do mě hluboko vepsány. Cítím souvislost s hněvem a tedy játry.

Mým cílem je být kompletně uvolněný, bez zbroje.  Negativní energie, různé agresivní reakce okolí, jako třeba hněv by měly mým tělem projít a nezachytit se.

Uvolňuji se imaginacemi

Učím se splynout s vodou. Každý den ráno (pokud stíhám) po probuzení napustím vanu studenou vodou, teplota kolem 12°C. Postavím se do vody, začnu připojením "Svaté Trojice", potom si do vody postupně kleknu, sednu, pak ponořím ruce a nakonec si lehnu. Cílem je s vodou splynout, sladit svou strukturu tak, aby mi při tom nebyla zima. Zároveň se při tom otužuji a upevňuji zdraví.

Reconnection

Přečetl jsem knihu o reconnection, dárek k narozeninám od kamaráda. Otevřela se mi další cesta. Absolvoval jsem dvě hodinové rekonektivní léčení. Co se během léčení děje, to vám asi nikdo nevysvětlí a nejspíš to ani nikdo neví. Prostě se to děje. Každopádně mé tělo se uvolnilo a ještě více zvláčnělo. V hrudníku mi pěkně křuplo a uvolnila se oblast trojúhelníku. Hlava se mi začala intenzivně čistit. Reconnection mi začalo SAMO automaticky fungovat. Ošetřuji sám sebe a trénuji na dětech a … Reiki i Čchi kung už mě pocitově vůbec nenapadá pro léčení používat.

Absolvoval jsem dvě Reconnection sezení, každé po cca hodině, kde mě paní napojovala na vesmír. Bylo velmi zajímavé, ale je to úplně čerstvé, nemám sám v sobě ještě zpracované. Co by se mělo mimo jiné změnit? Život mě bude automaticky směřovat do harmonického, jednoduchého a příjemného prostředí. Složitosti a disharmonie se mi budou vyhýbat. Ale o tom zase až příště …

Autor: Stanislav Petříček | pondělí 9.6.2014 7:30 | karma článku: 21,22 | přečteno: 4080x
  • Další články autora

Stanislav Petříček

Pravda rozděluje. A každý máme tu svoji. Zdraví začíná jídlem!

Má smysl kohokoliv přesvědčovat nebo s ním bojovat za tu naši "pravdu"? Buďme rádi, ze jsme každý jiný. Respektujme, že každý jsme originál a nevnucujme všem právě tu naši pravdu.

12.11.2015 v 18:34 | Karma: 17,50 | Přečteno: 818x | Diskuse| Společnost

Stanislav Petříček

Masajové mají pravdu. Jak se vychovává muž?!

Chceme zpátky muže? Některé staré zvyky by se neměly měnit. Současná mužská generace je plná znalostí, ale čím dál tím méně použitelná.

3.11.2015 v 18:06 | Karma: 31,54 | Přečteno: 2015x | Diskuse| Společnost

Stanislav Petříček

Nechtěné děti 2. díl – Smíření s mámou po 43 letech

Život nám všem přináší i bolestivé příběhy. Vztah mezi rodiči a dětmi patří k těm nejsložitějším. Racionálně se naučíme vyrovnat skoro se vším, ale jak dosáhnout v našich vztazích skutečného pocitu vnitřního klidu?

23.9.2015 v 21:35 | Karma: 24,03 | Přečteno: 2002x | Diskuse| Společnost

Stanislav Petříček

Ambice? Zdravý „Mekáč“!

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdRAWá, ale protože VÁM bude chutnat. Představujeme vám bistRAWveg a distribuční síť Zelená vidlička.

6.9.2015 v 21:28 | Karma: 19,92 | Přečteno: 1714x | Diskuse| Společnost

Stanislav Petříček

Žijeme jak na běžícím páse a při tom hledáme vnitřní klid

Co je pro nás důležité? Vyhrát? Neprohrát? Zúčastnit? ... Co je skutečné důležité a presto nás to nikdo to neučí? Zůstat vždy v klidu!

30.8.2015 v 18:38 | Karma: 18,69 | Přečteno: 1715x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nezvládla jsem prodat svou práci. Neměla jsem lajky, řekla končící Langšádlová

25. dubna 2024  11:44

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, protože...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má 6 miliard korun ročně

25. dubna 2024  11:36

Aktualizujeme Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Rakety ATACMS jsou stěžejní, ale Rusové se mohli připravit, míní analytici

25. dubna 2024  11:30

Rakety dlouhého doletu ATACMS, které USA poskytly Ukrajině, by mohly oslabit ruskou logistiku a...

Žena neuhlídala dvě děti, obě se utopily. Se žalobcem se dohodla na podmínce

25. dubna 2024  11:30

S podmíněným trestem odešla od soudu žena, která loni v létě neuhlídala na koupališti v Klučku u...

  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1858x
Po druhé ženatý, čtyřnásobný otec, dvojčata kluci a mladší dcery.

 

Narodil jsem se a i dnes převážně žiji v Liberci. Několik let jsem žil v Praze, Brně, ale i a na malé vesnici v Kostomlatech nad Labem - Rozkoš. Od léta 2014 částečně bydlíme v Orlandu v USA 

 

Spoluvlastním firmy, které jsou dodavatelem služeb převážně výrobním závodům v automobilovém průmyslu v ČR i zahraničí.

 

Rád cestuji po celém světě. Mám rád SVOBODU, přijímám ZODPOVĚDNOST a vím, že musím pro úspěch RISKOVAT. Nebojím se změn a své myšlenky umím reálně naplnit.

 

V prosinci 2013 jsem radikálně upravil stravovací návyky a změnil odpovídajícím způsobem tomu i životní styl. Zhubl jsem cca 30 kg a změnil velikost oblečení z velikosti XL na XS.

 

V dubnu 2015 jsem otevřel se svoji manželkou a dalšími spolupracovníky bistRAWveg v Liberci -  RAW veganské vitariánské bistro. Plánujeme rozšířit naše bistRAWveg v dalších městech a zahraničí. 

 

Více informací o mě najdete na facebooku www.facebook.com/stanislav.petricek.5

Seznam rubrik